Objavljeno 10. 5. 2018.

Nakon višetjednih priprema i organiziranja, napokon je došao dan realizacije uzbudljivog projekta – Festkultura. FESTKULTURA je jedinstveni događaj koji povezuje organizatore festivala kao poslodavce i entuzijastične studente koji traže studentske poslove. događaj je bio otvorenog tipa, što znači da je ulaz bio besplatan.

 

Predstavljeno je 12 najpoznatijih festivala u Hrvatskoj, čija su imena privukla oko 70 sudionika u mjesto događaja u jedan od top kafića u Zagrebu - History Villageu.

 

Koji festivali su nam se predstavili?

Događaj je otvorio Zagreb Tourfilm festival koji nam je pokazao kako se na filmskom festivalu mogu promovirati grad i njegova kulturna baština, a kao drugi filmski festival su se predstavili Festival mediteranskog filma Split uz svoj Kino Mediteran. Poreč Open Air festival prezentirao je svoju jedinstvenost sadržajem zabavnog, kulturnog i edukativnog karaktera. Danas jedan od najposjećenijih i najpopularnijih nacionalnih festivalskih događanja u Hrvatskoj,  Špancirfest, dočarao nam je kako profesionalci i amateri mogu svojom kreativnošću stvoriti sinergiju. Dozu mašte i njene realizacije objasnio je popularni Animafest. Kreativno izražavanje uz miris mora predstavili su Graffiti na gradele, dok nam je Ferragosto Jam pokazao kako se može zabaviti i na jezeru u Slavoniji uz dobru glazbu. Najveći interes publike su zadobili  INmusic festival i Ultra Europe Music festival, a apetite otvorili Zagreb Burger Festival, Fuliranje i Foodbalerka.

 

Za vrijeme predstavljanja festivala, sudionici su mogli komunicirati s predstavnicima festivala. Zainteresirani su mogli saznati na koji način mogu sudjelovati u realizaciji svojeg omiljenog festivala. Tako su se informacije i vizitke izmjenjivale uz osvježenja i grickalice.

Nekoliko zvučnih imena zagrijalo je publiku kao i nagradni kviz na kraju događaja, koji je nagradio najpažljivije sudionike. No nitko nije otišao praznih ruku. Sponzori su osigurali promotivne materijale koji su bili dostupni svima.

Zadovoljstvo posjetitelja nije čak ni pljusak uspio oprati, a mi smo sve festivale počastili pljeskom!

blog