Objavljeno 22. 6. 2018.

Piše: Ana Perković

 

Bliži se ljeto i svi razmišljamo kako bi bilo dobro otputovati u neku destinaciju izvan našeg uobičajenog okružja. Međutim, često se dogodi da nemamo dovoljno slobodnog vremena za takav odmor, a ponekad možda nemamo niti novaca. Vjerojatno se pitate: „Što da učinim po tom pitanju?“. Odgovor je jednostavan: budi turist u vlastitom gradu :)

 

 

UPOZNAJ SVOJ GRAD

Svi volimo upoznavati nova mjesta, ljude, kulture… ali često se dogodi da ne poznajemo vlastiti grad. Kada ste zadnji put prošetali svojim gradom kao turist? Svaki dan prolazite pored različitih znamenitosti, ali ne znate ništa o njima: možda ih uopće niti ne primjećujete! Ponekad začuđeno gledate turiste kojima je zanimljivo nešto što je vama svakodnevno i uobičajeno? Pomisliš li ikada kako nije u redu da turisti znaju više o tvom gradu od tebe? :P Odvaži se na izazov: Upoznaj svoj grad!

 


OTKUDA KRENUTI?

Odvojite li samo jedan dan na šetnju kroz vaše mjesto, vjerujem da ćete otkriti mnoge zanimljive priče, osobe, događanja, znamenitosti… Za početak istražite malo atrakcije u gradu. Ako vaš grad ima vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad, tada put pod noge – vjerujte: vrijedi pogleda! Zanima vas kultura i povijest – posjetite muzej! Više volite prirodu: ponesite dekicu sa sobom i ostale stvari koje vam trebaju za piknik. Iskoristite različite mogućnosti koje vam grad pruža!

 

 

UČINITE RAZGLEDAVANJE ZANIMLJIVIJIM :)

Upoznavanje grada ne mora biti dosadno. Ako ste sportski tip spojite ugodno s korisnim! Volite trčati -  upoznajte vaš grad kroz turističko trčanje. Posjedujete li bicikl, istražite postoje li biciklističke ture,  izaberite onu koja vam odgovara i zabavite se. Obavezno povedite i svoje prijatelje jer će svi oni učiniti ovaj provod nezaboravnim. Naravno, ne zaboravite ponijeti fotić i zabilježiti ovu turističku avanturu na fotografijama, jer će dan kada ste bili turist u vlastitom gradu definitivno biti dan koji se pamti! :)

Pri razgledavanju vam mogu koristiti različite aplikacije poput SightRun koja povezuje trčanje i turizam. Biciklističke ture možete pronaći na web stranicama kao što je DinaRIDE’sTrails. Mnogi gradovi imaju Free Walking Tour: je li i vaš grad među njima? Mogućnosti razgledavanja su mnogobrojne. Na vama je samo da izaberete! :)

 

BUDI TURIST U SVOME GRADU!

Učini ovo ljeto nezaboravnim. Odvaži se na jedinstvenu avanturu i upoznaj svoj grad na drugačiji način. Zabava je zajamčena!

 

P.S. Pišite nam svoje dojmove! Javite nam se! Širimo dobro i pozitivno raspoloženje, svoje priče i iskustva kako bismo svi mogli uživati u njima! :)

 

blog